- 6 halvor hönökaka
- 5 dl grädde
- 2 msk majonäs
- ½ purjolök
- ca 400 gr rökt skinka (skivad)
- salt
Tilt garnering använder jag:
- ägg
- svart kaviar
- ost
- skinka
- räkor
- gurka
Detta förbereds kvällen innan för att få en saftigare smörgåstårta:
Vispa grädden men inte lika hårt som vanligt, den ska va lite lös. Ta bort 2-3 msk grädda och lägg på en tallrik. Skär den rökta skinka i bitar men spara ett några skivor till garnering. Hacka purjolöken fint. Blanda i majonäsen i grädden tillsammans med skicka och pujolök. Smaka av röran med salt. Lägg två halvor hönökaka och bred ut hälften av röran och lägg på yttligare ett lager med hönökaka och bred på resten av röran. Lägg på dom sista två halvorna av hönökaka och bred ut grädden du sparat på tallriken. Ställ i kylen inplastad.
Den dagen du ska servera smörgåstårtan:
Garnera med ingredienserna ovan. Endast fantasin sätter stopp för hur smörgåstårtan ska se ut.
Smaklig måltid...
No comments:
Post a Comment