Monday, February 5, 2007

Köttfärspaj alá Annika

Eftersom att mitt första inlägg på min matblogg blir till en måndag så valde jag nått lättlagat och enkelt. Detta recept är mycket snabbt och lätt.

Ingredinser till Köttfärspaj ca. 4-5 port:

  • 500 gr köttfärs
  • 1 gul lök
  • ½ vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk mjöl
  • 2 dl vatten
  • grillkrydda
  • 1 påse potatismos (helst en som görs på ca: 6½ dl vatten tex Ica handlarnas)
  • riven ost

Hacka löken och vitlöken fint. Föredrar att hacka min vitlök för att det inte blir lika besk smak som när man pressar den. Fräs lök, vitlök och färs i en stekpanna. Krydda med grillkrydda efter smak. Tillsätt sedan mjölet och rör om tills mjölet fördelat utan klumpar. Tillsätt vatten och tomatpuré. Smaka av och salta om så behövs. Gör potatismoset enligt anvisningarna på förpackningen. Bred nu ut köttfärsen i botten på en ugnssäker form och bred ut potatismoset ovanpå. Strö över riven ost. Gratinera i ugnen på 250 grader i ca: 15 minuter.

Servera pajen med en grönsallad. Smaklig måltid.

No comments: